Tuulilasien vaihdot ja kiveniskemien korjaukset

Kiven, hiekoitushiekan tai nastarenkaista lentäneen nastan osuma voi aiheuttaa ikävän muiston tuulilasiin. Osui tuulilasiin sitten kivi tai nasta, jättää se helposti lasiin särön, joka voi johtaa isompaan halkeamaan. Ehjä tuulilasi on turvallisuuden kannalta olennainen osa autoa.

Tuulilasin vaihtaminen on tärkeää, kun osuma tai halkeama on kuljettajan näkökentässä. Tuulilasi kuluu myös normaalissa käytössä, vaikka ei halkeamia tai näkyviä kiveniskuja tulisikaan. Ajan saatossa muodostuu naarmuja ja kulumia, jotka vaikuttavat näkyvyyteen kirkkaassa auringonvalossa, tai pimeällä vastaantulijoiden valojen häikäistessä.

Korjaus vai vaihto?

Voit välttyä tuulilasin vaihdolta, mikäli iskun koko on pienempi kuin kahden euron kolikko. Pienestäkin säröstä voi tulla iso päänvaiva, mikäli sitä ei korjata heti. Ajan mittaan pienestä osumasta voi muodostua iso halkeama, jolloin tuulilasi tulee vaihtaa.

Rengasmarketista saat tuulilasin vaihdot ja korjaukset ammattitaidolla, helposti ja nopeasti.

Tuulilasivakuutus

Tuulilasivakuutukset yleistyvät vihdoin myös Suomessa. Uusissa autoissa lasivakuutukset kuuluvat jo usein vakuutuksen piiriin. Monesti lasivakuutus voidaan liittää olemassa olevan kaskovakuutuksen lisäosaksi.

Lasivakuutuksista korvataan yleensä auton tuulilasiin, sivuikkunaan tai takaikkunalasiin suoraan ulkopuolisesta iskusta aiheutunut lasivaurio. 

Korvauksesta ei vähennetä omavastuuta, jos lasin iskemävaurio voidaan korjata hartsipaikkauksella. Jos lasi vaihdetaan, korvauksesta vähennetään normaalisti omavastuuosuus.

Korvauksen maksaminen lasivakuutuksista ei yleensä aiheuta bonuksen alenemista.

Lasivakuutukset eivät luonnollisesti korvaa vahinkoja, jotka ovat seurausta lasin kulumisesta tai naarmuuntumisesta tai eivät vaikuta auton liikenneturvallisuuteen.

Eri vakuutusyhtiöiden käytännöt vaihtelevat eli ota yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi ja tarkista autosi vakuutusturvan kattavuus ja varmistu oikeista menettelytavoista lasivahingon varalle.

Tuulilasin korjauksen voi särön tai halkeaman sattuessa usein teetättää ILMAISEKSI liikkeessämme, tuulilasivakuutuksen ehdoilla. Laaja vakuutussopimus kattaa usein vaihdettavan tuulilasin, tosin omavastuu on usein maksettava.

Olemme nyt BestDrive. BestDrive by Continental on uusi, henkilökohtainen täyden palvelun talo sinulle ja autollesi. Uusi nimi ja uusi palvelu, tehty kaikille autoilijoille. Ja jokaiselle autolle. Lue lisää bestdrive.fi tai varaa aika.